Servicii stomatologie copii

Prima vizită

Prima vizită la stomatolog este foarte importantă indiferent de vârstă și cu siguranță însoțită de emoții. Pentru a face lucrurile cât mai simple, echipa noastră este atentă la toate detaliile.

Știm că timpul dumneavoastră este foarte important și de aceea ne dorim să scurtăm pe cât posibil timpul petrecut în cabinetul Dent Center. Putem eficientiza formalitățile dacă:

  • Completați Fișa Pacientului în format electronic și Acordul Pacientului Informat, apoi trimiteți-le pe email sau veniți cu ele printate la prima vizită.
  • Faceți o listă completă cu toate medicamentele prescrise de medic, în cazul în care urmați un tratament medicamentos.
  • Pregătiți întrebările pe care doriți să le adresați medicului stomatolog, pentru a înțelege mai bine întreg procesul unui tratament stomatologic.

La prima vizită, medicul specialist va efectua și o examinare orală în vederea stabilirii unui diagnostic.

Examinare și diagnosticare orală

După discuția înițială, medicul stomatolog va realiza examinarea clinică orală. Se vor constata toate aspectele importante, se vor nota detaliile de ajutor și se va discuta situația dentară în ansamblu. Toate acestea vor reprezenta baza discuțiilor pentru planul de tratament corespunzător nevoilor dumneavoastră. Este foarte important ca în această etapă să îi adresați medicului dumneavoastră toate întrebările și așteptarile pe care le aveți referitoare la tratament. Pentru noi, echipa Dent Center, este foarte important să obținem împreună rezultatele dorite.

Un pacient ar trebui să efectueze, de regulă, un examen dentar la fiecare șase luni. La copiii peste cinci ani, un examen dentar permite medicului să evalueze starea de sănătate a dinților și să constate dacă aceștia evoluează în mod corespunzător. În cazul în care evoluția dinților nu este satisfăcătoare, pacientului i se acordă asistență prin intermediul echipamentelor de ultimă generație, pentru a alinia dinții și arcele care favorizează o masticație corespunzătoare și pentru a preveni problemele care ar putea afecta gura şi chiar sănătatea inimii.

La maturitate o examinare dentară este critică în scopul de a observa deteriorări cauzate de mestecat, bacterii, placă, deteriorarea smalțului și a bolilor gingivale. În cazul pierderii unuia sau a mai multor dinți, un examen dentar permite medicului să planifice acțiunea cea mai adecvată, cum ar fi umpluturi, capsule, extracții și implanturi protetice. Dentistul utilizează materiale și tehnici avansate, care permit restaurarea optimă a setului de dinți unui pacient, cu rezultate estetice excelente și disconfort minim.

Pedodonție

Pedodonția este o specializare a medicinei dentare, care asigură sănătatea orală a copiilor și a adolescenților, inclusiv a celor cu nevoi speciale, prin mijloace preventive și curative.
Pedodontul contribuie la educarea copiilor, în spiritul respectării măsurilor de igienă orală.

Ne confruntăm frecvent cu convingerea că dinții copiilor nu trebuie să fie tratați, deoarece oricum vor cădea. Din nefericire, aceasta este o convingere falsă.

Durerea de dinți la copii poate provoca stres inutil și o experiență neplăcută.

Vizita la cabinetul stomatologic trebuie făcută pentru a-i ajuta pe copii să-și mențină dinții de lapte până când aceștia vor cădea.

Prioritatea noastra este de a manifesta grija față de dentiția copiilor, atenția fiind pe prevenție, tratamente de calitate și pe un ambient primitor, vesel, care îi va ajuta să se simtă în largul lor.