ESTETICĂ DENTARĂ

Zâmbetul este expresia fericirii și cel mai bun mod de a atrage energie pozitivă. Din acest motiv, specialiștii stomatologi recomandă îngrijirea sănătății dentare, pentru un zâmbet radiant.

Ce este estetica dentară?

Estetica dentară este un domeniu al stomatologiei, care se ocupă de aspectul dinților și de îmbunătățirea aspectului vizual al zâmbetului. Scopul procedurilor de estetică dentară este de a restabili funcția de bază a dinților, redând rezistență dinților tăi și un aspect plăcut al zâmbetului.

O dantură estetică are dinții drepți, aliniați, simetrici, proporționați corect și de o culoare albă, naturală în concordanță cu vârsta pacientului. Procedurile de estetică dentară variază de la cele mai simple tehnici de albire a dinților, până la lucrări protetice realizate în laborator.

Clinica Dent Center vă pune la dispoziție următoarele tratamente de estetică dentară:

Albire dentară

Constă în aplicarea pe suprafața dinților a unor substanțe, ce sunt activate de lămpi cu lumină polarizată. Albirea dinților realizată de un specialist, este o modalitate de a reda dinților culoarea albă și de a oferi protecție maximă țesăturilor cavității bucale atât pe parcursul ședințelor, cât și după. Efectele procedurii de albire dentară pot varia între doi și trei ani, menținerea acestora fiind influențate de obiceiurile de viață pe care le are pacientul pe termen lung.

Aparate dentare

Este un dispozitiv care aplică o anumită presiune asupra dinților pacientului, pentru a obține, în timp, alinierea lor în direcția dorită. Cu ajutorul unui aparat dentar, rezolvi problemele de estetică dentară, obținând astfel un aspect armonios al dinților, o igienă dentară corectă, cât și reduce riscul apariției unor boli paradontale.

Coroane dentare

Sunt piese protetice care au rolul de a acoperi (înveli) dintele pentru protejarea lui, redându-i funcționalitatea, estetica și rezistența. Coroanele dentare sunt recomandate în următoarele situații:

  • Dinții sunt distruși în proporție de 50% din cauza cariilor avansate;
  • Dinții au nevoie de restaurare a formei sau culorii;
  • În cadrul unui tratament cu implanturi dentare.

Fațete dentare

Sunt structuri subțiri de ceramică, ce sunt aplicate pe suprafața dinților, care rezolvă diverse probleme dentare: forma inestetică, colorații dentare, spații sau înghesuiri interdentare.

 Încrustații dentare

Sunt reconstrucții dentare de precizie micronică realizate în laborator care completează porțiuni lipsă din structura dentară.  Acestea oferă dinților durabilitate, estetică și protecție pe termen lung.
Tratamentele de estetică dentară îți oferă următoarele beneficii:

  • Protejează dinții pe termen lung;
  • Armonizează trăsăturile feței;
  • Redă funcționaliatate și rezistență dinților;

Alege Dent Center pentru estetica și frumusețea zâmbetului tău!