REDUCEREA BACTERIANĂ CU LASER

Reducerea bacteriană din jurul dintelui cu ajutorul laserului

Apariția parodontozei sau a gingivitei, determinate de creșterea bacteriilor și a infecțiilor la nivelul gingiilor și a cavității bucale, poate fi prevenită și stopată eficient cu ajutorul procedurii dentale de reducere bacteriană cu laser.


Ce presupune reducerea bacteriană cu laser?

Reducerea bacteriană cu laser este o procedură dentară care acționează asupra bacteriilor de la nivelul gingiilor, distrugându-le. Laserul garantează eficiența prin faptul că este accesibil în zonele înguste, distruge chiar și cele mai minuscule colonii de bacterii, ceea ce nu ar fi fost posibil cu oricare instrument tradițional.

Procedura durează aproximativ 5-10 minute și este complet nedureroasă.

Cine are nevoie de această procedură?

Reducerea bacteriană cu ajutorul laserului presupune o decontaminare a cavității bucale și poate fi adăugată la orice curățare de rutină a dinților. Recomandăm efectuarea procedurii o dată la 6 luni, oricărui pacient care vine în clinica noastră.

De asemenea, procedura este utilizată cu succes în tratamentul gingivitei și în tratamentul bolii parodontale, care deși nu poate fi eradicată, cu ajutorul laserului poate fi stopată.

Beneficiile oferite de reducerea bacteriană cu laser

  • Reduce riscul contaminării încrucișate în cavitatea bucală în timpul procedurii de curățare și în timpul tratamentelor.
  • Previne cariile și afecțiunile gingivale, înlătură placa bacteriană care formează tartrul dentar.
  • Stimulează țesuturile parodontale, astfel, devin mai rezistente la infecții.
  • Întărește sistemul imunitar și îmbunătățește starea generală de sănătate.

De ce avem nevoie de această procedură?

Creșterea bacteriilor și a infecțiilor la nivelul gingiilor și a cavității bucale care determină apariția parodontozei a determinat căutarea unor tratamente eficiente de prevenire și stopare a bolii. Recomandăm efectuarea igienizării dentare o dată la 6 luni pentru a preveni bolile parodontale, pentru a întări sistemul imunitar, dar și pentru a îmbunătăți starea generală de sănătate.

Cine poate poate beneficia de reducerea bacteriană cu laser?

Procedura se realizează de către medicul dentist în timpul unei vizite de curățare de rutină. Atât pacienții care au parodontoză, dar și cei care își doresc pur și simplu o decontaminare a cavității bucale, pot beneficia de tratament. Procedura este neinvazivă și nedureroasă și durează între 5-10 minute.